Ekonomija

Prosječna zarada u martu iznosila 825 eura

Ilustracija

Prosječna zarada (bruto) u martu ove godine u Crnoj Gori iznosila je 1.032 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 825 eura, saopštila je Uprava za statistiku MONSTAT.

“Prosječna (neto) zarada u martu u odnosu na februar zabilježila je rast od 0,5 odsto, dok je prosječna (neto) zarada u martu 2024. u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 5,6 odsto. Ukoliko se ima u vidu da su potrošačke cijene u martu u odnosu na februar zabilježile rast od 0,5 odsto proizilazi da su realne zarade ostale na istom nivou”, ističu u MONSTAT-u.

Po sektorima djelatnosti, prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u martu u odnosu na prethodni mjesec zabilježile su rast u sljedećim sektorima djelatnosti: Snabdjevanje vodom; upravljanje otpadnim vodama, kontrolisanje procesa; uklanjanje otpada i slične aktivnosti (pet odsto), Stručne, naučne i tehničke djelatnosti (2,3 odsto), Ostale uslužne djelatnosti (2,1 odsto), Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti (1,2 odsto), Prerađivačka industrija (1,1 odsto), Trgovina na veliko i trgovina na malo; popravka motornih vozila i motocikala (0,9 odsto), Umjetničke zabavne i rekreativne djelatnosti (0,7 odsto), Snabdjevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija (0,6 odsto), Obrazovanje (0,6 odsto), Zdravstvena i socijalna zaštita (0,6 odsto), Saobraćaj i skladištenje (0,5 odsto) i Poslovanje nekretninama (0,3 odsto).

Pad prosječne zarade zabilježen je u sljedećim sektorima: Vađenje ruda i kamena (1,8 odsto), Građevinarstvo (0,3 odsto), Finansijske djelatnosti i djelatnost osiguranja (0,3 odsto), Informisanje i komunikacije (0,2 odsto), Državna uprava i odbrana: obavezno socijalno osiguranje (0,2 odsto), Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (0,1 odsto) i Usluge smještaja i ishrane (0,1 odsto).

Tags

9

avatar
1000
9
0
0
 
9
Homer SimpsonJokoMashalaSakiJoanikije
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Homer Simpson
Gost
Homer Simpson

Matematička gimnastika…

Joko
Gost
Joko

Ja kod jake kompanije jugopetrol pumpe 500 sa nocnim, jes moj menadzer 3000 e ,pa se podijeli

Mashala
Gost
Mashala

U moju firmu za 200 manja.

Saki
Gost
Saki

Dobro je i to dok je redovno…

Joanikije
Gost
Joanikije

Ni za cips😂

Simo
Gost
Simo

Šteluju li šteluju da se penzija ne poveća za više od 0.7

savo
Gost
savo

kUKU Sto pricate da ti pokazem moju platnu listu sa sve dva kredita ,plata mi 560 eura,,Sramota..

BrauLeE
Gost
BrauLeE

A mora da se šalite sa nama…

Mitar
Gost
Mitar

Hahhahah zamisli samo facu spajkijevom biracu dok ovo cita a primio 450 i ni centa vise! Nista mu nije jasno!

Send this to a friend