Ekonomija

Odović: Drage volje ću uvesti moratorijum na gradnju u Budvi

Odović, foto: RTCG
Odović, foto: RTCG

Ako bude inicijative od nove lokalne uprave, ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović kazao je da će drage volje uvesti moratorijum na gradnju u Budvi.

“Moratorijum na gradnju u Budvi je besmislen budući da je svaki centimetar zemlje zauzet. Ali ako bude inicijative od lokalne uprave, uskoro ćemo, nadam se imati novu vlast, drage volje ću uvesti moratorijum“, kazao je on.

Komentarisao je i izgradnju hotelsko-apartmanskog kompleksa sa 5 zvjezdica Mia Budva, koju bi činile dvije kule od po 15 i 16 spratova na parceli od 8.500 kvadrata ispred hala Jadranskog sajma, a iza kojeg stoji Budvanska kompanija Mia investments, koja okuplja turske biznismene.

Odović je kazao da će uticati da spoljašnjost zgrade bude usklađena sa mediteranskim tipom građnje.

„Mi smo donijeli rješenje kojim je prijava građenja povučena, odnosno oduzeta. Sada slijedi novi postupak ako to Mia Investment bude željela i da se onda u postupku koji bude na zakonu zasnovan u kojem će sve strane, uključujući i Opštinu Budva moći da se izjasne bude donijeto ili ne bude donijeto novo rješenje o prijavi građenja. Ako sve bude zakonito Mia Investment će imati priliku da završi ili gradi tu zgradu ako bude u skladu sa zakonom“, kazao je Odović.

Komentarišući visinu zgrada kaže da je to u skladu sa onim što se gradilo u Budvi i Crnoj Gori u prethodnom periodu, te da je on došao „na gotovu štetu“.

„Niti sam imao pravo da otjeram investitora. Ono što ćemo moći jeste da to završimo u skladu sa zakonom“, rekao je on.

Poručio je da se mora više raditi na planiranju prostora.

17

avatar
1000
17
0
0
 
16
PredroValmBaraninNadaPadobranac
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Predro
Gost
Predro

Moraš ti da radiš više na planiranju prostora legendo.

Valm
Gost
Valm

Neznalica.

Baranin
Gost
Baranin

Dođite do Bara, jer istinu kriju od Vas.Najveće gradilište u C.G.
Niču zgrade bez dozvole, đe nema kanalizacije a ni jake struje, neko dobro puni, a državi šipak.Pojedinci godišnje po 10 , 12 objekata godišnje ograde na divlje.

Nada
Gost
Nada

Gradjani Budve su prinudjeni svoje kuce koje vole da prodaju zato sto je godinama dozvoljeno da se grade vidokospratnice svuda. Nidje sunca oko kuca a kamoli pogled more. Nema pomoci tu vise, sve beton, pogotovo ruglo sad uz more direktno. Za ne vjerovati!

Padobranac
Gost
Padobranac

Za gradjane Tološa 2 ste uveli moratorijum .Čekamo od 2014 da se dup koji je tada donesen usvoji uz odredjene izmjene.Zato vrijeme se izgradilo na hiljade stanova u kojima vlasnici parcela u Tološima žive kao podstanari !

Pablo
Gost
Pablo

ajde ti oslobodi od komunalija sto si obecao pa onda uvodi moratorijum,to je lako reci!

Tim
Gost
Tim

Ali kad ćeš to da uradiš ‘ prave ,,bunjake,, Investitori Turska ko zna ko i od kakvih para . Ne dozvolite da se država kriminalizuje prihvaćanjem sumnjivih investitora ,ako to ne uradite do Juna sve ste lagali i pričate jedno a radite drugo.

Milos
Gost
Milos

Ovaj ne zna ni sta je morotorijum na gradnju😀

Vuko
Gost
Vuko

To i za Podgoricu treba da uradis koliko je sjutra. Moratorijum na 20 godina osim na porodicne kuce rezidentima.

Lara
Gost
Lara

Ljudi su uzbrdo gradili kuce da bi imali pogled na more. Sve je unisteno i i dalje se dizvoljava gradnja solitera ispred kuca. U centru su zsdnje 2 god. ogradili one zgradurine babaroge tik uz more. I nije dosta nego kid sajma nove nicu. Umjesto koji bazen tu barem da ogradise posto plaze vise nema dovoljno. Kad se gleda obala… Više »

Gavro
Gost
Gavro

Ne dajte turcima da grade, vidjeli ste kako je prosla turska kad je zemljotres bio!

amo
Gost
amo

Odoviću prvo da platiš iz svoga džepa štetu ljudima iz lamele C.

Boka
Gost
Boka

Jeste gospodine ministre. Po zakonu! Po zakonu ovu parcelu sud treba da vrati opštini Budva! Sva dokumentacija je kod SDT-a oooodaaavno i nista ne rade po tom pitanju. A ova prica o izgledu, o stilu je za malu djecu Ovo je samo jedan u nizu nacina za ugradnju privremenih moćnika i reketiranje sumnjuve investitora. Odavno smo rašćerali sve ozbiljne investitore… Više »

Foo_Bar
Gost
Foo_Bar

Uvedi! i u Tivat,u Kotor,Bar,….svuda.Uvedi! Tivat postaje gori od Budve!

Nikola
Gost
Nikola

Još se ne oglašava o objektu nelegalnom DF Dobričanina, treba imati petlju za to lakše je jurišate na sirotinju

I vuk sit...
Gost
I vuk sit...

Može i da se gradi i da se ne sječe šuma i zelenilo. Mora se ići u visinu, da se ne bi išlo u širinu. Zelenilo i šume oko Budve, i svih drugih gradova, najbolje ćemo zaštititi gradnjom visokih zgrada na mjestima gdje su sada kuće i niske zgrade, i obaveznom zabranom gradnje van već izgrađenog područja.

Uuuu
Gost
Uuuu

Sve se urušava ili je uruseno….nista ne funkcioniše.

Send this to a friend