Kolumne

Bursać: Izljev Vučićevog ludila na crnogorski mozak

Aleksandar Vučić, Foto: AP
Aleksandar Vučić, Foto: AP

Piše: Dragan Bursać, kolumnista CdM-a

“Ako je odgovornost individualna, protiv koga donosite rezoluciju, pita patetično Vučić? Pa protiv ratnih zločinaca i svih onih koji slave ratne zločince, kaže zdrav razum. Ali izeš sad zdrav razum kad zemlju vodi klon Kosovke djevojke i Miloša Obilića koji se na momente presavija od bolova, a na momente sam sebe poji (političkom) vodicom.“

Aleksandar Vučić, patetični pajac, ratni posjetilac položaja oko opkoljenog Sarajeva, Šešeljev nosač gajbi, kumče izmaštanog Mladićevog bulevara, autor crne zloslutnice “sto muslimana za jednog Srbina“ i ko zna šta sve ne, napravio je od svog odlaska u Njujork psihodeličnu epopeju patetičnih igrokaza kojima je cilj dodatno sluditi ionako sluđeni narod i sebe predstaviti, a kako drugačije, nego kao grande žrtvu.

Dragan Bursać
Dragan Bursać

Rezolucija i Gebelsovi učenici

“Mogao sam da izađem pred građane i kažem da smo pobedili, kao što su u prošlosti radili. Izabran sam da ne lažem narod. Gde inače piše da je moguća kolektivna odgovornost. Pitam vas ako je odgovornost individualna, protiv koga donosite rezoluciju? Sram vas bilo. Svi su pohapšeni i osuđeni ili će biti osuđeni“ – rekao je zajapureni Vučić iz Njujorka u još jednoj javnoj tiradi sveopšteg ludila.

Prvo i osnovno, izabran je baš da laže i obmanjuje narod, ali je to već do naroda. Drugo, odgovornost je individualna, itekako, a Rezolucija se donosi protiv ratnih zločinaca, istih onih kojima se Vučić klanjao i kojih je puna Srbija i protiv onih koji se javno dive krvolocima, vazdižući ih u heroje. Zna to odlično Vučić, ali mu jako dobro ide namjerno pravljenje sebe budalom, ne bi li uvjerio sveopšte srpstvo u tu grandioznu laž o “kolektivnoj genocidnosti u Rezoluciji“.

Pa se onda, uprkos zdravom razumu sa beogradskih kula vijori bizarni ispis kako “nisu narodi genocidni“, iako to niko ozbiljan nikad nije izjavio, a pogotovo nije stavio u Rezoluciju. Ali izeš sad Rezoluciju, ako kolektivnu genocidnost nameće Marić, PINK, Jeremićka, digitalni ispis na Novom Beogradu, onda je to valjda istina. Jedina istina! Jer nema istine osim one koju napravi Vučić sa Dodikom, Mandićem i Porfirijem Perićem, pa makar ta “istina“ prozivala Srbe za kolektivnu genocidnost.

Ne bi me začudilo da se dan nakon sutra, ali baš tako, dan nakon sutra, 24. maja u Srbiji počne izučavati “kako su Srbi od juče postali genocidan narod“. Jer hiljadu puta ponovljena gebelsovska laž postaje istina. Pogotovo u ovakvoj Srbiji, premreženoj ravnozemljašima, teoretičarima zavjere, antivakserima, zilotima i ostalim mentalnim zaludnicima kojima su Vučić i režim mu ne samo politički kompas, nego i životna i etička smjernica.

I lupetao je Vučić svašta nešto, izigravajući klona Kosovke djevojke i Miloša Obilića, koji se na momente presavija od bolova, a na momente sam sebe poji (političkom) vodicom, ali ima tu nešto drugo, što se tiče države Crne Gore i što pokazuje iduće Vučićeve mete, jer će, zna on to, proći i 23. maj i usvajanje civilizacijske Rezolucije o genocidu u Srebrenici, a on mora gledati od čega se politički živi na vlasti.

Od lešinarenje dabome, ali kakvog?

Crna Gora (greškom) na pravoj strani povijesti?

„Vrlo prljavu ulogu su odigrali crnogorski amandmani, ali tu nije kriva Crna Gora, ona je samo nečiji potrčko jer je to rađeno po nečijem nalogu“, kukao je Vučić medijima iz SAD, dodajući da će biti “razočaravajućih vijesti“ po pitanju još nekih država.

Pustimo mi “neke druge države i razočaravajuće vijesti“ i okrenimo se Crnoj Gori.

Zašto se Vučić razočarao u Crnu Goru, koja je zadnjih mjeseci glumeći baš Vučićevog potrčka polećela da pošalje besmislene amandmane na nešto što je već potvrđeno Rezolucijom, a to je da NEMA KOLEKTIVNE GENOCIDNOSTI? A to što su ti amandmani samo ukazali na Vučićeve, Dodikove, Mandićeve i Porfirijeve laži kojima su obmanjivali svoj narod, to je drugi par rukava da ne kažem opanaka.

Odista, nije Crna Gora kriva uz svu svoju submisivnu volju što niko Srbima ne kači oko vrata kolektivnu genocidnost, a baš bi im dobro došla za najavu nekakvih novih balkanskih osvajačkih ratova.

Ali ima nešto drugo što Vučića svrbi, pa se okomio na Crnu Goru izmišljajući da je “država-potrčko“.

Sjajna šansa za Spajićevu vladu da se oslobodi Beograda, hoće li imati kohonesa?

A zakleo bih se da se crnogorska vlast u zadnje vrijeme ponaša kao srbijanski potrčko. Pa kako je onda moguće da je ova zemlja postala nečiji “tuđi potrčko“? Preciznije, kako je crnogorska vlast u dvije sedmice prešla put od srbijanskog do nečijeg tuđeg potrčka, a da se nije makla sa mjesta?

Pa tako lijepo!

Tako što je prvo odlučila poslati besmislene amandmane, ali je isto tako sa potom odlučila da podrži Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Srbija se preko Vučevića, Vučićevog emisara nadala obrnutom procesu-naime, očekivali su da neće biti amandmana ali da će Crna Gora biti ili uzdržana ili protiv Rezolucije.

Zašto se desilo obrnuto?

A to već morate pitati Milojka Spajića koji je napravio ili vrlo budalast ili vrlo hrabar potez. Često se to dvoje miješa. Sigurno je da će Vučić koji nikome ništa ne prašta Crnu Goru staviti pod neku vrstu ekonomsko-patriotskih sankcija (od suspenzije komercijalnih letova za Crnu Goru pa na dalje).

Ono što je sjajno u ovoj situaciji jeste činjenica da se Crna Gora konačno može osloboditi vazalskog odnosa prema Srbiji koji je predominantan u zadnje četiri godine.

Hoće li?

Pitajte opet Milojka Spajića i gledajte kako će se postaviti prema (budućoj) Rezoluciji o genocidu u Jasenovcu koju ni Srbija nije usvojila. Ako se Crna Gora, po ko zna koji put, upeca u velikosrpsku kontinentalnu mrežu, prokockala je još jednu priliku da se oslobodi Vučićevog izljeva ludila u mozak i patogenog velikosrpskog uticaja.

Hoće li Spajić sa vladom na terapiju ili po novu dozu srbovanja? Ovakva vremena izrode nenadano hrabre ljude ili očekivane budale.

Imamo još manje od 24 časa da saznamo.

(Mišljenja i stavovi autora kolumni nisu nužno stavovi redakcije CdM-a)

30

avatar
1000
25
5
0
 
27
MinaRukinekoCrnogorkaCica
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mina
Gost
Mina

Pazite to sto imate 🤣🤣🤣🤣🤣

Ruki
Gost
Ruki

Pitanje se postavlja:kad će čitav region odahnut od ovih ludaka iz beograda?

neko
Gost
neko

bravo g. bursac! udaras po njima ka po pranju! crnogorci naje.u svaki out kad cuvaju srbijancima straznjice (mojkovac,dubrovnik,hrvatska,bosna,kosovo,rezolucije..) dojle ce nas ,,bratski,, narod ucjenjivati,ponizavati,zastrasivati,omalozavati? okrenimo se sebi i ulasku u drustvo civilizivanih!

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Na vidiku nova podjela, novi izbori! Bolje nesto radite a ne vjecito ladovina i kritika. Puštite iz ruku povodce za pse sa dzemperima i dohvatite se posla….

Cica
Gost
Cica

AV je psihopata…zao mi je Srbije ko je vodi..

Lik
Gost
Lik

Ništa mu krivi nijesmo ‘ mi smo uzurpirani tuđim ne djelima, nas dijeli tuđa sramota .I od male države puno se traži ali to je politika ,,branitelja Srbije,, jer idu izbori pa udri po svojima .A naš glas realno nit će pomoći niti odmoći.

Hogar
Gost
Hogar

Vučić pušten niz vodu!Vučiću počelo odbrojavanje!
Srpski diktator dojadio zapadu!
#poklanjam ove udarne naslove tabloidima.

Dejan
Gost
Dejan

Bravo Dragane!

Maśa 😎🇲🇪
Gost
Maśa 😎🇲🇪

Ono što svako od nas može da uradi je da svoj novac potroši na proizvode iz 🇮🇹, 🇺🇦, 🇧🇬, 🇮🇩.
Cijena ista ili čak i niža, a kvalitet daleko veći nego od smeća koje se pravi u 🇷🇸. Volite Coca-Colu? Potražite onu u limenci proizvedenu u 🇦🇱. Zahvalićete mi se.

Inception
Gost
Inception

Ne samo to, brasno iz 🇦🇱, ono najfinije, znate na koje mislim, to Vam je buducnost.

MlaD iskusan D
Gost
MlaD iskusan D

Bravo bursac.

Ema
Gost
Ema

Ej a koliko ono Srba ima u Crnoj Gori,zna li se sta?!Mogu li se prebrojati?!

Miki
Gost
Miki

Većina ih je u Cg ne boj se

Karolina
Gost
Karolina

Koliko god da ih ima Srbi u CrnojGori treba da imaju isti položaj kaao što imaju i Crnogorci u Srbiji.

zoro
Gost
zoro

vucic je od sebe vec napravio klovna…od srpske crkve pravi jeftinu kafanu…uvukao mu se strah u kosti, .mozda zbo izjave,,sto muslimana za jednog sbina,,
pojedinacna odgovornost boliiiii.
da li je neko od srbijanskih vedeta procitao tekst rezolucije..ne,ne smije

IskDpacete bili
Gost
IskDpacete bili

Sta oce vucic.

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Vučić traži od nas da gledano svoja posla, i kad je u pitanju Srebrenica i kada je u pitanju Jasenovac, i u pravu je

Role je King
Gost
Role je King

Ok,zasto onda isti taj Vucic ne gleda svoja posla kad je CG u pitanju

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Ovo su njegova posla, o Srbina se rafi ništa ovdije nema veze sa nama

Role je King
Gost
Role je King

Spajke,imas sansu. Nemoj da je prokockas just like that. Crna Gora mora naprijed.

Trile
Gost
Trile

Ma Mile,AV i Manda će u Hag.Odgovornost je individualna.

RIR
Gost
RIR

…mozemo misliti sto ce ovaj autokrata za govornicom UN da “izbifla” naprednom ,civilizovanom svEtu…i “pobjedonosno” da to proprati njegova stampa …još jedna bruka i sramota za tu Srbiju a jos vise bruka cg uvlakacima koji strijepe od njega a on ih pljuje i nesmiju se ocistiti …/ko pokusa ka malovic ,oce da ga izopste od svega i svacega / TO… Više »

Don Montenegrin
Gost
Don Montenegrin

Mediji u Srbiji udaraju na sva zvona u svim mansstirima i crkvama pozivajuci na opstenarodni bunt protiv rezolucije u Srebrenici. Kakav usud nas snadje od ratnih zlocinaca iz Srbije i njihovih pomagaca,izdajnika iz Crne Gore !!! Poslusajte i pogledajte samo retoriku njihovu,njihov vapaj,kad zapjene od silne mrznje koju osjecaju prema Crnoj Gori ,Crnogorcima i svim ostalim narodima koji nijesu Srbi!!!… Više »

vezuv
Gost
vezuv

bravo majstore!

krstofer
Gost
krstofer

Indijanac koji hvata na patetiku, a idrzi narode itd.Dok je bio u Cg kaze nemoj da nas tucete po glsvi, bolje da smo vas bili po glavi mi nego, sto vas siba EU i USA.😂😂😂

kizo
Gost
kizo

Bravo za tekst a sta reci bolestan covjek Vucko nema mu spasa.

Super Mario
Gost
Super Mario

Kakva bruka od ” covjeka”.Fujjjjjj

Commentator
Gost
Commentator

Odličan tekst. Spaić na potezu – doveo je sebe u situaciju da igra ne sve (EU) ili ništa (srpski svet). Pa izvoli Milojko, da vidimo imaš li kohones….

Ne no je li?
Gost
Ne no je li?

Niko ne nagrdi sebe kao ovaj sam sebe, i njegovi kunići.😂😂😂😂

Đurađ.B
Gost
Đurađ.B

….a.v zvani negator svega u Cg, i zvali su ga da nastavi da ponizava, dok njegove sluge koljenica, pipun i carevic pomno slusaju sve to…
ovim treba zabranit ulaz u Cg, za uvjek.

Send this to a friend