Politika

Muratović: Direktorica škole u Nikšiću zabranila izvođenje pjesme posvećene Crnoj Gori kako ne bi naljutila Kovačevića

Boris Muratović, predsjednik Opštinskog odbora DPS Nikšić  

Kolika je patološka mržnja predstavnika aktuelne vlasti prema državi Crnoj Gori u kojoj žive i obnašaju visoke funkcije pokazuje i najnoviji ispad direktorice OŠ “Jagoš Kontić” iz Nikšića, koja je zabranila izvođenje pjesme ,,Crna Goro”, crnogorske grupe Katapult, na školskoj priredbi , a koju su djeca mjesecima uvježbavala i pripremala, kazao je Boris Muratović, predsjednik Opštinskog odbora DPS Nikšić .

“Ovo nam pokazuje kolika je servilnost direktora ustanova prema četničkom pokretu i njegovim predstavnicima u vlasti, jer ovo se ne može i ne smije posmatrati kao izolovan slučaj, već sistemsko urušavanje temelja Crne Gore kroz obrazovni sistem. Pitam se ima li iđe na svijetu da se đeca u školama uče ili bolje reći da im se brani da vole svoju zemlju i kroz umjetnost to iskazuju? Pitam se u kakvom nam društvenom ambijentu stasavaju generacije u Nikšiću kada im se za uzor nameću predsjednik Opštine koji u transu pjeva “Leleču Turci, kukaju Bule” i  koji veliča djela  četničkog vojvode Draže Mihailovića?”, pita Muratović.

Pita se da li će vajna direktorica škole odgovarati za cenzuru pjesama o Crnoj Gori, da li će odgovarati za mobing, da li će odgovarati za zabranu dječijih interpretacija i talenata.

“Pitam da li je ova zabrana uslijedila nakon najave dolaska Marka Kovačevića na priredbu i da li će osoba bez integriteta, bez skrupula i ona koja mrzi zemlju u kojoj i te kako lijepo živi biti sankcionisana od strane Ministarstva prosvjete? Ovo posebno, imajući u vidu da se direktorica pozivala i na ministarstvo u pokušajima da objasni svoj skaradni postupak, pa pozivamo nadležnu ministarku da reaguje i da u hitnom postupku smijeni pomenutu direktoricu, koja nije dostojna funkcije koju obavlja. U suprotnom, smatraćemo da su saglasni sa činjenjima i ideologijom koju propagiraju Kovačević i Laković”, zaključuje Muratović.

7

avatar
1000
7
0
0
 
7
DavidIvanNikom ništaIvanaGulaBrat
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
David
Gost
David

Svitace crnogorske zore svakog maja, a pojedinci ce se stidjeti da su radili sve za njen nestanak a u tome nijesu, niti ce uspjeti! Nek je vjecna Crna Gora! Izdajnici ce uvijek biti samo asvaltne nebitne muve!

Ivan
Gost
Ivan

Sapunica.

Nikom ništa
Gost
Nikom ništa

Nije to jedina nastavnica koja u toj školi proživljava mobing!!!!

Ivana
Gost
Ivana

Sankcionisati po hitnom postupku.

GulaBrat
Gost
GulaBrat

DPS odbornik iz Nikšića, se buni jer nije dozvoljen nastup pjesme koju izvodi DF odbornik iz Bara, kome DPS iz Bara nije dao da nastupa na trgu jer u DFu.
Mi smo bogovi, ovo je paralelni univerzum 😀

Vesna
Gost
Vesna

Ovoga jada nidje nema!

Role je king
Gost
Role je king

neka zna direktorica da nece marko biti vjecita vlast

Send this to a friend